Slagerij van de Wijngaart

Markt 6
4841 AC Prinsenbeek
076 5413489

Lamsbout

Braad de bout bij voorkeur met been, dan heeft het vlees meer smaak. Als de lamsbout in de oven wordt gebraden, bedruip het (vetarme) vlees dan regelmatig met het braadproduct. Zo voorkomt u uitdroging van het vlees. Smaakidee: salie, knoflook.   Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid: 
Energie: 174 kcal. 
Eiwit: 19.2 gram 
Vet: 10.8 gram 
IJzer: 1.4 milligram
braden ± 55-60 min. (met been)   Recept

 

Lamsboutlap

Omdat er in een lamsboutlap nog een been aanwezig is, heeft dit stukje vlees een langere bereidingstijd nodig. Been is namelijk een slechte warmtegeleider. Smaakidee: balsamico, oregano.

  Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 174 kcal.
Eiwit: 19.2 gram 
Vet: 10.8 gram 
IJzer: 1.4 milligram
bakken ± 15 min.   Recept

 

Lamshaas

Laat de lamshaasjes vlak voor gebruik op kamertemperatuur komen. Dep de lamshaasjes voor gebruik met keukenpapier droog. Smaakidee: honing, mosterd, olijfolie.

  Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 158 kcal. 
Eiwit: 20.7 gram 
Vet: 8.3 gram 
IJzer: 1.8 milligram
bakken ± 3-4 min.   Recept

 

Lamskotelet

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden.. Smaakidee: knoflook, peper. Wist u dat... lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat? Lamsvlees goed warm gegeten moet worden?

  Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 256 kcal. 
Eiwit: 18.6 gram 
Vet: 20.2 gram 
IJzer: 1.4 milligram
bakken ± 5 min.   Recept

 

Lamsrollade

Een lamsrollade kan van diverse vleesdelen gemaakt worden. Hoe magerder de rollade, hoe korter de bereidingstijd. Smaakidee: Provençaalse kruiden. Wist u dat... lamsvlees gemiddeld meer vitamine B6 en B12 bevat dan rundvlees?   Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 187 kcal.
Eiwit: 20 gram 
Vet: 11.9 gram 
IJzer: 1.4 milligram
stoven ± 90 min.   Recept

 

Lamsschouderlap

Schouderlappen zijn ook verkrijgbaar met been. De bereidingstijd daarvan is langer dan van schouderlappen zonder been. Van schouderlappen met been is het vlees echter sappiger en smakelijker. Smaakidee: laurier, mint.   Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 187 kcal. 
Eiwit: 20 gram 
Vet: 11.9 gram 
IJzer: 1.4 milligram
stoven ± 85-90 min.   Recept

 

Lamszadel

Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden. Smaakidee: mint. Wist u dat... lamsvlees altijd zo warm mogelijk opgediend en gegeten moet worden?   Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 256 kcal. 
Eiwit: 18.6 gram 
Vet: 20.2 gram 
IJzer: 1.4 milligram
braden ± 25-30 min.   Recept

 

Voor meer informatie over bereiding en advies kunt u terecht in onze winkel.

 

Bekijk ook eens:

 
 
 
Bron: www.vlees.nl

Slagerij van de Wijngaart

Markt 6
4841 AC Prinsenbeek
076 5413489

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten